De Joyetech eGrip II

Maak kennis met de Joyetech eGrip II Kit, eGrip II, een nieuwe versie in de eGrip series, elegant uiterlijk. Met een Real Time Clock display. TFTA-Tank technologie en een dual batterij beveiliging, ingebouwd in het apparaat. with NotchCoilTM 0.25ohm voor een super sub-ohm vaping ervaring! 0.96 inch OLED scherm, verschillende LED kleuren in te stellen.

Joyetech eGrip II Kleuren

Joyetech eGrip II Zilver

Koop nu

Joyetech eGrip II Zwart

Koop nu

Joyetech eGrip II Rose Goud

Koop nu

Joyetech eGrip II Red

Koop nu

Wat zit er in de doos

1xJoyetech eGrip II Body
1x0,25Ω NotchCoil
1x0,5Ω SS316 BF Atomizer Head
1x1,5Ω Clapton BF Atomizer Head
1xJoyetech USB oplaadkabel
1xHandleiding (engels)

Omdat de handleiding in het engels is, hebben wij even een uitgebreide uitleg van de eGrip II op een rijtje gezet. Wij weten als geen ander dat de eGrip II een zeer geavanceerd apparaat is, dus het is handig om deze gebruiksaanwijzing door te lezen.

De Joyetech eGrip II opladen

De body van de eGrip II is uitgerust met een batterij welke een capaciteit van 2100mAh bezit. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat de batterij wordt opgeladen voor hij helemaal leeg is.

Onderaan het display van uw elektrische sigaret, vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van de meegeleverde oplaadkabel in de micro USB poort van uw Joyetech eGrip II te steken. De andere kant van de USB oplaadkabel steekt u vervolgens in de USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact doet. U kunt uw e-sigaret ook opladen middels de USB poort van uw computer of een ander apparaat.

Als u uw eGrip oplaadt terwijl hij aan staat, zal er onder aan het OLED scherm in de batterij indicator een bliksemschichtje verschijnen Als de batterij volledig is opgeladen, verdwijnt het bliksemschichtje. Laadt u uw elektrische sigaret aan terwijl hij uit staat, dan zal de batterij indicator onder aan het OLED scherm verschijnen. Als de batterij volledig opgeladen is, zal de batterij indicator verdwijnen.

Tip: Houd er rekening mee dat het opladen via de computer of een ander apparaat langer duurt dan wanneer u uw elektrische sigaret via het stopcontact oplaadt. Aangeraden wordt om een AC adapter te gebruiken.

Atomizer Head Plaatsen / Vervangen

Bij uw eGrip II zijn 4 atomizer heads bijgeleverd, namelijk 0,25Ω NotchCoil, 0,5Ω SS316 BF atomizer head, 1,5Ω Clapton BF atomizer head en een BF Rebuildable atomizer head. BF atomizer heads boven de 1,0 Ohm zijn gemaakt om de damp eerst in de mond te krijgen, alvorens u deze over de longen inhaleert. BF atomizer heads onder de 1,0 Ohm zijn gemaakt om de damp rechtstreeks in de longen te kunnen inhaleren. Een rebuildable atomizer head is een atomizer head die u, na deze is opgebrand, zelf opnieuw op kunt bouwen.

Wilt u eGrip II coils bestellen, klik hier voor de coils van de eGrip II

Als u de Joyetech eGrip II voor het eerst gebruikt, dient u de atomizer head te plaatsen voor u kunt starten met dampen. Om dit te doen, dient u het mondstuk base los te draaien van de body. De eGrip is beveiligd met een kinderslot. Om de base los te maken, dient u op het kapje te drukken alvorens u de base tegen de klok in open draait.

Als u dit heeft gedaan, pakt u een atomizer head en schroeft u deze op de base. Vervolgens schroeft u het geheel terug op de body. Uw elektrische sigaret is bijna klaar voor gebruik.

De atomizer head van een elektrische sigaret verslijt, en moet om de paar weken worden vervangen. Als uw e-sigaret van smaak verandert of een branderige smaak krijgt, is uw atomizer head aan vervanging toe. Om de atomizer head te vervangen draait u het mondstuk base los zoals hierboven beschreven. Vervolgens schroeft u de oude atomizer head los van het mondstuk base. Als u dit gedaan heeft, plaatst u een nieuwe atomizer head. Hierna schroeft u het geheel in elkaar.

Tip: Druppel bij het gebruik van een nieuwe atomizer head 5 druppels e-liquid in de atomizer head, om te zorgen dat er genoeg vloeistof is geabsorbeerd en u geen branderige smaak krijgt en een zogenaamde ‘dry burn’ voorkomt.

Hoe vul je de Joyetech eGrip II  met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te vullen met e-liquid, dient u het mondstuk base los te draaien. Als u dit op de juiste manier hebt gedaan, kunt u in het tankje kijken. Vul het tankje met de vloeistof naar uw keuze. Het tankje is voorzien van glazen wanden, zodat u kunt zien hoeveel vloeistof in het tankje zit. Aan de buitenkant van het tankje ziet u een markering. Vul het tankje niet verder dan tot de aangegeven markering. Dit om overstroming te voorkomen.

Als u dit heeft gedaan, kunt u het mondstuk base weer terugschroeven op de body. Uw Joyetech eGrip II is nu bijna klaar voor gebruik.

Hoe neem ik de Joyetech eGrip II in gebruik

Om de batterij van uw e-sigaret te activeren, druk 5x wachter elkaar snel op de powerknop te drukken. Het display zal dan aan gaan. Drukt nogmaals 5x snel achter elkaar op de powerknop om de eGrip II uit te zetten. Het display zal uit gaan.

Het OLED Scherm en de functies

Het geïntegreerde OLED scherm bezit een aantal functies. Naast het weergeven van de tijd en wat andere informatie, bezit het ook een menu waarin instellingen veranderd kunnen worden.

In het tankje is een LED lampje verwerkt welke zal branden wanneer u de vuurknop indrukt. De kleur van dit lampje is naar wens aan te passen of uit te zetten. U kunt dit aanpassen door de vuurknop en de plusknop tegelijkertijd in te drukken tot het ‘LED color’-menu verschijnt. Eenmaal in het ‘LED color’-menu aangekomen, kunt u met de minknop de kleur van uw keuze selecteren. Om deze keuze vervolgens te bevestigen, drukt u op de vuurknop.

Om in te stellen na hoeveel tijd uw scherm uit zal gaan, drukt u eveneens tegelijkertijd op de vuurknop en de plusknop tot het ‘LED color’-menu verschijnt. Druk vervolgens op de plusknop om naar het menu te gaan waar u de tijd kunt instellen. Hier kunt u vervolgens met de minknop de gewenste tijd selecteren. Om deze te bevestigen, drukt u op de vuurknop.

Om de toetsblokkering in te schakelen, drukt u de plus- en de minknop tegelijkertijd in tot er ‘Key Lock’ op uw scherm verschijnt. De plus- en minknop zullen nu geblokkeerd zijn, zodat u niet per ongeluk een instelling kan veranderen. Wilt u weer gebruik maken van een van deze knoppen, dan kunt u de plus- en de minknop opnieuw tegelijkertijd indrukken. Zodra er ‘Key UnLock’ op uw scherm verschijnt, zijn de knoppen weer klaar voor gebruik.

Airflow Control Aanpassen

De eGrip II is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer kan aanpassen naar uw eigen voorkeur. Dit doet u door de zwarte ring aan de mondstuk base naar links of rechts te draaien. Als de markeringen op gelijke hoogte zitten, is de luchttoevoer het grootst. Als u de ring een kwartslag naar links of rechts draait, verkleint u de luchttoevoer.

Hoe stel ik de juiste wattage / temperatuur in eGrip II

Voor u begint met het in gebruik nemen van uw elektrische sigaret, is het belangrijk dat u het juiste wattage en de juiste temperatuur bij de juiste atomizer head ingesteld hebt.

u de batterij is opgeladen, het tankje is gevuld met e-liquid en de stroom is ingeschakeld, kunt u bijna beginnen met het daadwerkelijk gebruik van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstukje naar uw mond. Vervolgens drukt u het batterijknopje in. Het LED lampje zal branden. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los. Probeer de mogelijkheid tot het veranderen van de luchttoevoer en het aanpassen van het voltage uit, om te ervaren welke instellingen het beste bij u passen.

Kies de juiste stand eGrip II

Het is belangrijk om de juiste stand in te stellen die past bij het type atomizer waar u mee wilt dampen. De BF atomizer heads zijn in verschillende weerstanden en materialen verkrijgbaar (zie tabel hieronder). Door 3x achter elkaar op de vuurknop te drukken zal de huidige stand gaan knipperen. Als u tijdens het knipperen van deze stand op de plusknop drukt kunt u kiezen voor andere standen zoals PowerByPassTemp NiTemp TiTemp SS316TCR 120 M1, M2, M3.

U zult tijdens schakelen tussen de verschillende standen de Temp Ti, Temp SS316 en Temp SS316 niet direct tegenkomen. Deze standen kunt u via de Temp Ni kiezen door 1x op de minknop te drukken zodra Temp Ni in uw scherm verschijnt. Door daarna weer op de plusknop te drukken kunt u kiezen tussen Temp Ti, Temp SS316 en Temp SS316. Kies de juiste stand voor uw type BF atomizer head.

Ook zult u tijdens het schakelen niet direct de TCR M2 en M3 tegenkomen, deze kunt u op dezelfde manier als de Temp-standen selecteren via de TCR 120 M1. Bij deze stand stelt u handmatig de gegevens in, deze stand is daarom niet bedoelt voor beginnende dampers.

– De Power-stand gebruikt u voor de SS316 en Clapton BF atomizer heads.

– De Bypass-stand zet de batterijspanning direct door op de BF atomizer head. Deze stand is te gebruiken met elk type BF atomizer head.

– De Temp Ni-stand is enkel te gebruiken met de Ni200 (nikkel) BF atomizer head.

– De Temp Ti-stand is enkel te gebruiken met de TI (titanium) BF atomizer head.

– De Temp SS316 is enkel te gebruiken met de SS316 (stainless steel) BF atomizer head.

– De TCR 120 M1, M2, M3 is een stand waarbij u zelf de gegevens kunt instellen, de M staat voor Memory (geheugen). Bij het plaatsen van een nieuwe BF atomizer head kunt u direct naar deze instellingen door de TCR 120 M1, M2 of M3 stand te selecteren. Hierdoor bespaart u tijd en moeite door deze instellingen opnieuw in te voeren.

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen.