Lees voor het gebruik van onze producten deze

Algemene Bijsluiter

Voorzorgsmaatregelen
De voorzorgsmaatregelen de wij van Supersmoker hebben opgesteld zijn bedoeld voor een veilig en juist gebruik van de elektronische sigaret, onderdelen en accessoires. Dit om letsel bij uzelf en andere te voorkomen en schade aan de apparatuur. De meegeleverde onderdelen zijn uitsluitend voor dit apparaat ontworpen en niet compatibel met andere apparaten. Gebruik alleen originele onderdelen en accessoires. Het gebruik van niet-originele onderdelen en accessoires kunnen defecten en problemen veroorzaken. Gebreken die zich voordoen door verkeerd gebruik vervalt hierbij de garantie. Vervoer uw elektronische sigaret in een stevige verpakking en bijvoorbeeld niet los in uw broekzak.

Voor wie dit product niet geschikt is.
• Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
• Minderjarigen
• Personen met, een aandoening aan de longen, kanker- of hart- en vaatziekten.

Was uw handen na het bijvullen van uw elektronische sigaret.
Bewaar e-liquids, elektronische sigaretten en clearomizers achter slot op een droge en donkere plaats.
Buiten bereik van kinderen houden.
Buiten bereik van (huis)dieren houden.
Let op: verstikkingsgevaar-kleine onderdelen.

Gebruik nicotinehoudende producten niet
• als u allergisch (overgevoelig) bent voor nicotine of voor één van
de andere bestanddelen van dit product (zie verpakking);
• als u een ernstige hartaandoening heeft :
• een recent hartinfarct;
• hartritmestoornissen;
• een beklemmend, pijnlijk gevoel op de borst (angina pectoris);
• een zogenaamde Prinzmetal angina;
• als u recent een hersenbloeding (beroerte) heeft gehad;
• als u een ontsteking in de mond, keel of slokdarm heeft.

Waarschuwingen voor elektronische sigaretten, e-liquids en clearomizers gevuld met nicotine houdende vloeistof.

Nicotine is een giftige stof die zeer verslavend werkt. De schadelijke effecten van nicotine zijn groter voor jongeren. Niet-rokers kunnen door het gebruik van het product verslaafd raken aan nicotine. Nicotine is onder andere schadelijk voor het hart, de bloeddruk, bloedvaten en voor het ongeboren kind. Nicotine is schadelijk voor het milieu.

Nicotine

Mg/ml geeft het volumegehalte aan van de nicotine in de liquid. Sommige van onze producten bevatten nicotine (dit staat aangegeven als: ” 6mg/ml of 12mg/ml “). Op deze verpakking staat dan ook de verplichte vermelding zoals de onderstaande afbeelding, zo weet u dat er het een product betreft met nicotine:

Gebruik deze nicotine houdende producten niet indien u behoort tot een van de onderstaande risicogroepen:

• Personen jonger dan 18 jaar.
• Niet-rokers.
• Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
• Mensen met hart-en/of vaatziekte, kanker of een longaandoening.
• Mensen met een allergie voor één van de ingrediënten.

Niet bestemd voor consumptie. Niet drinken! Indien de nicotine houdende vloeistof in contact komt met levensmiddelen dan mogen deze niet meer geconsumeerd worden. Bij inslikken van nicotine houdende vloeistof, direct braken opwekken en nadien actieve kool toedienen. Altijd met spoed een arts raadplegen. Neem bij het raadplegen van een arts altijd de verpakking mee. Meng de nicotine houdende vloeistof niet met andere vloeistoffen. Voorkom contact met ogen en huid. Na oog- of huidcontact goed spoelen met ruim water. Bij aanhoudende klachten na gebruik altijd een arts raadplegen. Indien u uw gezondheid voor enig risico wilt behoeden dan raden wij het gebruik van deze producten af.

Batterijen en opladers

Gebruik alleen de originele oplader om de batterij op te laden. Als u de oplader onjuist aansluit kan dit schade aan de elektronische sigaret veroorzaken. Schade veroorzaakt door verkeerd gebruik, valt niet onder de garantie. Zorg er voor dat de contactpunten van de batterijschoon en droog zijn voordat deze wordt aangesloten aan de oplader. Laat de batterij niet onbeheerd achter wanneer u deze aan het opladen bent. Na gebruik de batterij uitzetten. Plaats of houdt de batterij niet in de buurt van een warmtebron en stel deze niet bloot aan vuur of hitte. Dompel de batterij niet onder in water en vermijd contact met water. Probeer de batterij niet te demonteren, te wijzigen of te verhitten. Laat de batterij niet vallen en voorkom beschadiging aan de behuizing van de batterij. Batterij niet weggooien in de vuilnisbak maar afvoeren naar een officieel afvalverzamelpunt. Elke vorm van schade door toedoen van u zelf binnen de garantie is uitgesloten (valschade, vloeistofschade, deuken, scheuren etc.) Garantieperiode batterijen en opladers: 3 maanden tenzij anders staat aangegeven.

Liquid & Clearomizers 

Ieder flesje bevat maximaal 10ml vloeistof. Het navullen van de Clearomizer (verdampingskamer) gaat als volgt;
Verwijder de seal van het flesje, knijp en druk om de dop los te draaien. Vul de Clearomizer tot +/- 75%, let op dat u langs de rand vult. De Clearomizer mag alleen gevuld worden zonder dat de batterij is bevestigd. Wacht na het vullen +/- 5 minuten voordatu de e-sigaret in gebruik neemt. Het product is nu klaar voor gebruik. Bij verkeerd of teveel vullen van de clearomizer kan deze gaan lekken en schade aan kleding en de elektronische sigaret veroorzaken. De schade veroorzaakt door verkeerd of teveel vullen valt niet onder de garantie.

Coils (verbrandingselement)

Gebruik alleen coils in uw clearomizer die door de fabrikant voor dat specifieke type worden aanbevolen. Coils met een andere dan de door de fabrikant aanbevolen weerstand kunnen verbranding van de e-liquid, kortsluiting of het niet functioneren van uw apparaat tot gevolg hebben.